Sutteflasker

Det geniale alternativ eller supplement til amning; sutteflasker! Når far også skal være med til madning, til udpumpet brystmælk eller modermælkserstatning. Sutteflasken er uundværlig i enhver moderne småbørnsfamilie. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Glas eller plastik sutteflaske?

En sutteflaske består af to dele – en flaske og en flaskesut. Flasken fås i enten plastik eller glas. Umiddelbart virker plastik måske mest tiltalende i forhold til pris og håndtering, men plastflasker, der indeholder det giftige stof bisphenol A afgiver over tid det farlige stof til dit barn og er derfor ikke et godt valg.

De fleste sutteflasker i plastik er i dag dog produceret uden brug af det farlige bisphenol A, og der er dermed ingen sundhedsskadelige risikoer ved at bruge disse plastsutteflasker. Bisphenol A frie sutteflasker er dog dyrere end ikke bisphenol A frie, og det kan derfor være billigere at bruge glasflasker på den lange bane.

Forhandlere af sutteflasker

Bedømmelse

Hjemmeside

Babysam.dk

Kærebørn.dk

Sutten på flasken er lavet af enten silikone eller gummi. Gummi er hårdere end silikone og går derfor ikke så nemt i stykker ved bid. Når barnet begynder at få tænder er det derfor en fordel at vælge gummisutter. Silikonesutterne er blødere og smager ikke af noget, og er derfor ofte det bedste valg til barnet før tænder.

Det er nemmere for barnet at suge fra silikone, fordi det blødere materiale tilpasser sig munden mere naturligt end gummi. Husk desuden at vælge den rette form flaskesut til dit barn.

Godt at vide om sutteflasker

Rengøring foregår dagligt, når man har et barn, der bruger sutteflaske. Inden du bruger en sutteflaske og en flaskesut første gang, skal du huske altid at koge begge dele 5 minutter for at fjerne alle potentielle kemirester fra fremstilling og for at desinficere grundigt. Når du vælger sutteflaske er det en god idé at tænke på rengøringsvenlighed. En flaske med stor åbning er f.eks. nemmere at gøre ren end en flaske med mindre åbning.

Når barnet får sutteflaske er det ikke irrelevant, hvordan barnet ligger. Selvom sutteflaske ikke er det samme som amning, så har barnet stadig brug for den nærhed og kropskontakt, som det normalt ville få ved amning.

Forhandlere af sutteflasker

Bedømmelse

Hjemmeside

Babysam.dk

Kærebørn.dk

Det er derfor også relevant at tænke på at skifte side, så barnet sommetider ligger på højre side og sommetider ligger på venstre side – ligesom ved amning, når man skifter bryst. Fordelen ved at skifte side er, at dit barn undgår skævheder i hovedet og får lige så meget kontakt på højre side at kroppen som på venstre side at kroppen.

Mængden af mælk, du skal putte i de forskellige flasker, angives ofte på den enkelte sutteflaskes side. Men brug tommelfingerreglen, at du altid skal putte lidt mere i flasken, end du forventer, dit barn kan drikke. Forsøg aldrig at få dit barn til at drikke mere end det har lyst til, da det kan svække barnets evne til at mærke sult og mæthed eller regulere sin egen appetit.

Skriv en kommentar